Pernyataan Dapat Mengetuk Hati-hati Yang Lalai


PERNYATAAN DAPAT MENGETUK HATI-HATI YANG LALAI

Guru Mulia Al-Habib Umar bin Hafidz :

Guru Mulia Al-Habib Umar memperingatkan supaya tidak terlalu sibuk mengikuti isu-isu yang beredar sehingga melalaikan kita daripada Allah, yang mana dijaman sosial media merupakan hal yang lumrah.

inilah perkataan Guru Mulia tentang perkara tersebut:

"Apakah jika mereka sibuk memunculkan isu-isu tertentu, kita juga harus sibuk dengan isu tersebut dan meninggalkan perkara yang lebih baik?

Adakah mereka setiap kali menciptakan perkara-perkara yang dibesarkan sendiri oleh mereka, maka kitapun harus ikut membesarkan perkara itu dan meninggalkan perkara yang lebih besar disisi Allah?
Dan apakah mereka bila menciptakan permusuhan diantara kita, kita pun harus ikut mereka untuk saling bermusuhan terhadap sesama?

Adakah mereka itu jika menampilkan kecantikan-kecantikan dan keindahan-keindahan tertentu yang mana itu disisi Allah dan Rasulnya, itu adalah sesuatu yang hina? --- Adakah kita perlu memuliakan perkara yang hina disisi Allah dan RasulNya? "

Wallahu a'lam Bishowab

Allahumma sholli 'ala Sayyidina Muhammad wa'ala alihi washobihi wasalim
  
Redaksi

Rumah Muslimin Grup adalah Media Dakwah Ahlusunnah Wal jama'ah yang berdiri pada pertengahan tahun 2017 Bermazhab Syafi'i dan berakidah Asyariyyah. Bagi sobat rumah-muslimin yang suka menulis, yuk kirimkan tulisannya ke email kami di dakwahislamiyah93@gmail.com

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama
close